Waarom deze profielfoto me blij maakt

David Corley en zijn hond Emma-blog Ben Tekstschrijver
David Corley en zijn 5 jaar geleden overleden ‘graceful soul’ Emma (foto David Corley)

Facebook meldt me dat David Corley zijn profielfoto heeft bijgewerkt. David Corley is een Amerikaanse muzikant die in 2015 optrad in de Oosterpoort in Groningen. Mijn hart maakt een sprongetje. Waarom ben ik blij met deze foto?

Deel dit blog

Met vijf vrienden bezoek ik het roots- en americanafestival TakeRoot. Ik luister in de Kleine Zaal van de Oosterpoort naar Ryley Walker. Een van mijn vrienden appt dat ik een verkeerde keuze heb gemaakt. Hij staat in de Foyer bij het optreden van David Corley. Hij appt: ‘Links en rechts zie ik blikken van: dit kan niet waar zijn, zo knettergoed. No kidding. Mis dit niet, krankzinnig goede Corley. Kom. Overtuig jezelf.’

David Corley is een laatbloeier. Hij is 53 jaar als hij zijn debuutplaat Available light uitbrengt. In zijn jeugd loopt hij gillend weg bij de pianolessen, maar: liedjes op de radio speelt hij razend gemakkelijk na.
Op 20-jarige leeftijd verlaat hij de universiteit. Hij wordt vrachtwagenchauffeur, barkeeper, computerwetenschapper en dakdekker. Intussen leest hij verwoed de wereldliteratuur. Opnieuw maakt hij een eigenzinnige keuze: hij verlaat de stad en kiest voor een hut in de bergen. Hier schrijft hij gedichten, liedjes en muziek. Op zijn veertigste maakt een hartaanval een einde aan zijn wilde leven. Een leven dat van elke porie van zijn gezicht af te lezen valt.
Hij verhuist daarna naar zijn ge