Ben Biografie

ben-biografie-zw200Op zoek naar een tekstschrijver in het midden van het land, bijvoorbeeld in Nijkerk, Amersfoort, Barneveld of Spakenburg? Ik woon en werk in Hoevelaken, dus als overleg nodig is, sta ik binnen een uur op de stoep. Dat werkt prettig en efficiënt. En maakt u zich geen zorgen: ik schrijf ook voor de rest van Nederland.

Woordenwinkel
Vanuit mijn eigen woordenwinkel schreef ik de afgelopen jaren als zelfstandig tekstschrijver voor grote en kleine zorgorganisaties zoals AMC, VUmc, GGZ in Geest, Medilex en Lemion, maar bijvoorbeeld ook de gemeenten Nijkerk, Gouda en Bunschoten-Spakenburg. Ondernemers weten me te vinden voor flyers, brochures, persberichten en webteksten. Van een search- en selectiebureau voor bestuurders in de zorg tot de plaatselijke bakker. Voorbeelden vindt u op mijn portfolio-pagina Ben Bibliografie.

Zorg
Mijn specialiteit is teksten schrijven voor de gezondheidszorg. Daar loop ik al meer dan 30 jaar in rond, eerst als fysiotherapeut, later als tekstschrijver. Grote zorgorganisaties als VUmc, AMC, GGZ inGeest Amsterdam, Wijkgezondheidscentra Huizen en Van der Hoef & Partners (searchbureau in de zorg) horen tot de opdrachtgevers. De opdrachten variëren van teksten voor websites, flyers, brochures en jaarverslagen tot journalistieke artikelen voor personeelsbladen of het schrijven en begeleiden van complete magazines. Of een wetenschappelijk promotieartikel herschrijven naar een populair-wetenschappelijke versie. Ik ben bedreven in het schrijven van professionele teksten voor zorginstellingen: helder, begrijpelijk, lekker leesbaar en met de juiste toon.

Webteksten (SEO)
Webteksten schrijven is een vak apart. De tekst moet duidelijk en scanbaar zijn, met de goede zoekwoorden op de juiste plek. Een website of landingspage komt niet zomaar op de eerste pagina van Google. Dit hangt onder andere af van de techniek achter de website en het aantal goed gewaardeerde backlinks. Een slimme en goed geoptimaliseerde tekst helpt ook, maar veel belangrijker dan de zoekwoorden is de inhoud: content is koning. Unieke teksten met een relevante inhoud, daar is Google gek op. Net als de bezoekers van uw website.

Unieke teksten met een relevante inhoud, daar is Google gek op. Net als de bezoekers van uw website.

Vrije tijd
Vanaf 1990 greep de journalistiek me bij de kladden. Jarenlang ging ik in mijn vrije tijd op pad voor plaatselijke en regionale kranten van de Koninklijke BDU Uitgevers in Barneveld. Ik ben auteur van Dit onbebouwd en onnut land, Hoevelaken toen en nu, een boek over de geschiedenis van mijn geboortedorp. Voor een glossy van mijn tennisvereniging Weldam in Hoevelaken deed ik schrijfwerk en eindredactie. En ik schreef bijvoorbeeld voor de presentatiegidsen van IJsselmeervogels in Spakenburg en VVOG in Harderwijk.

Drijfveer
In de zorg gaat het om mensen. Al meer dan 35 jaar ben ik deze sector trouw gebleven vanwege mijn interesse in mensen. Dit gevoel van ‘human interest’ komt naar voren in mijn levenshouding en in veel van mijn artikelen. Schrijven is mijn passie. Ik geloof in de kracht van het juiste woord op de juiste plaats.

CV
Meer informatie leest u in mijn volledige CV.

Interview met Ben Tekstschrijver
Nog meer weten? Lees dit artikel in het Witte Weekblad uit Hoofddorp over de invloed van de jeugdboeken van Dik Trom op mijn taalgevoel. Waar een blog al niet toe kan leiden…)